De Website wordt ingeladen, even geduld a.u.b.

contenttop

 

De Roos I

 

roosIn het dagelijkse leven belanden wij in verschillende situaties. We staan 's ochtends op en hebben ontbijt, we hebben misschien een gesprek met iemand, een vergadering op het werk, boodschappen halen in de supermarkt, je leest misschien de krant of kijkt televisie, et cetera. Tijdens deze ervaringen komen wij in aanraking met verschillende mensen en/of situaties waar wij onbewust onze 'energie' achterlaten.

Om dit idee beter te kunnen voorstellen, gaan we even een simpele observatie maken:

Treedt weer in je centrum van je hoofd en controleer of je aardekoord er nog is. Blijf bewust in deze twee tools. Wanneer ik nu aan je vraag: "Waar heb je jezelf achtergelaten vandaag?" Welke beelden van de dag zie je dan omhoog komen? Misschien een gesprek/discussie met iemand, een project op je werk/school, de rekening die nog betaald moet worden, je beste vriend/vriendin die uit eten wil, een gebeurtenis van het avondjournaal, enzovoorts. De beelden die je ziet tijdens het stellen van deze vraag, zijn de plekken waar je nog onbewust je aandacht hebt laten 'liggen'. Wanneer wij niet bewust in ons eigen centrum kijken, dan zullen wij niet eens doorhebben dat we onze attentie hebben verspreid in verschillende ervaringen van de afgelopen dag/dagen/weken/jaren. Deze situaties kunnen zich dan op een plek gaan nestelen ergens in ons onderbewuste. Deze onbewuste attentie-punten sturen dan vaak je gedachtegang aan zonder dat je het doorhebt. Misschien herken je dit wel op momenten wanneer je aan iets denkt en voor dat je het weet denk je alweer aan iets totaal anders... Je had intentie 'A', maar ondertussen denk je alweer aan 'B'. De switch in gedachtegang lijkt gewoon te zijn gebeurd. - Vraag het nu nog eens aan jezelf: "Waar heb ik mijn attentie achtergelaten vandaag?" Deze beelden die nu omhoog komen is vaak ruis (de meningen, oordelen en waarheden van anderen). Deze ruis kunnen wij neutraliseren d.m.v. een eigenschap van 'De Roos'.

Wanneer wij de energie (situaties van de dag) die onbewust is opgeslagen in ons centrum kunnen neutraliseren, dan de-magnetiseren wij deze energie. De onbewuste invloed die het dan op onze attentie en gedachtegang heeft wordt dan minimaal tot uiteindelijk helemaal uitgeschakeld. Hierdoor wordt je observatie van je innerlijk steeds meer helder, omdat de ruis van de dag wordt doorzien en zich niet meer aan je vasthecht. Op het moment dat je je aandacht in een gebeurtenis van de afgelopen dag houdt of in een potentiële toekomst, dan stap je per direct uit het moment van 'nu'. Wanneer wij onbewust onze aandacht dus hebben verspreid in onze verleden en/of potentiële toekomstige situaties dan verliezen we de focus op onszelf. We laten ons dan constant afleiden door het theater om ons heen. We springen van hak naar tak met onze gedachten en emoties die gebaseerd zijn op ons verleden en/of toekomst perspectief (oftewel, we ervaren de ruis van de drie-dimensionale-box van bewustzijn).

Net zoals het Aarde-koord ons helpt om onnodige ruis te aarden, zo is er een andere tool, genaamd; 'De Roos', die ons helpt om de ruis in onze attentie te neutraliseren. De toepassing van deze tools brengt ons naar het platform van de 4e dimensie van bewustzijn. In de 4e dimensie observeer je o.a. de tijd als 'Nu', in tegenstelling tot de lineaire waarneming van tijd als verleden – heden – toekomst in de drie-dimensionale-box.

 

Ophalen van je eigen energie


Laten we eens de eigenschap van de Roos bekijken die ons helpt om de energie van de  onbewuste attentie-punten te neutraliseren:

  • Ga weer als eerste in het centrum van je hoofd met je aandacht. Visualiseer een rode roos op ongeveer 30 cm. van je voorhoofd. Observeer de roos vanuit het centrum van je hoofd. Je ogen zijn nu als ramen/luiken waar je doorheen kijkt om de roos waar te nemen. Wanneer je moeite hebt om dit te doen, herinner je dan aan een roos uit bijvoorbeeld je tuin of van de bloemist. Het beeld wat je ziet in je herinnering kun je gebruiken voor de visualisatie. Maak het jezelf niet moeilijk, ga niet in te veel detail... je kunt dit niet fout doen.

  • Laat nu de roos de aandacht van de dag verzamelen. Als je naar de dag terug kijkt, wat zie je dan? Misschien een gesprek met iemand, bezig met een opdracht op je werk, aan de kassa in de supermarkt, et cetera. De beelden zijn de plekken waar je je aandacht hebt laten liggen.

  • Geef de roos een duidelijk commando om deze energie te verzamelen en observeer wat er gebeurt. Alle beelden van de dag worden opgezogen door de roos.

  • Wanneer de roos klaar is, explodeer je haar met de 'inhoud' in duizenden lichtpuntjes en laat je deze energie weer naar je toe stromen. Je verspreidde aandacht over de dag komt hierdoor weer in een neutrale staat bij je terug.

Voel je een verandering? Is het makkelijker om in je centrum te blijven observeren of ben je er juist uitgestapt? Ben je meer in het 'Nu'? Elk antwoord is goed, je kunt het niet verkeerd doen. Het kan heel goed voorkomen dat je nu, na het gebruik van de roos, nog steeds beelden van de dag ziet. Creeër dan een tweede roos en laat haar weer de energie neutraliseren. Doe dit net zolang als jij nodig vindt.

 

Neutraliseer de energie van anderen


We gaan nu deze functie van de Roos in een iets ander licht brengen.

  • Creëer weer een roos op 30cm. van je voorhoofd.

  • Stel nu de vraag of er ook personen zijn die hun aandacht op jouw hebben gericht. Dit kan een partner zijn die iets van je vraagt, je kinderen die morgen naar sport moeten, collega’s die volgende week een etentje willen, de baas die je verwacht op een vergadering,  et cetera. Wat zie je? Als je een persoon of personen ziet, laat ook nu de roos al deze attentie-punten van anderen verzamelen. Doe dit per persoon. Geef de roos weer een duidelijk commando. Ofwel, je moet het gebruik van de roos niet denken, maar doen. Gebruik je intentie-kracht om de roos te hanteren... voel dat de roos alle energie ophaalt.

  • Laat ook nu weer de roos, met de opgenomen attentie-punten van anderen, exploderen in duizenden lichtpuntjes. De energie komt dan weer in een neutrale staat terug bij de personen die hun aandacht op jouw hebben/hadden gericht. Creëer zo vaak als je nodig vindt een roos om de energie van anderen te de-magnetiseren.

  • Wat ervaar je na het gebruik van deze tool? Wat observeer je? Wanneer je nu vanuit het centrum van je hoofd naar de omgeving kijkt, geeft dit dan een ander gevoel? Misschien ervaar je het gevoel van meer 'ruimte'/'space'? Ben je meer bewust in het moment?


We hebben nu twee aspecten van de Roos bekeken. De eerste is om je eigen aandacht die je verspreid hebt over je dag te verzamelen en te neutraliseren, wat er voor zorgt dat je je attentie weer in het hier en nu brengt. Het tweede aspect was om de energie van anderen uit je centrum op te heffen. Deze personen, waar je de energie van neutraliseert, zijn geen slechte personen, maar hun energie is niet nodig in jouw centrum. Wanneer je de aandacht-punten van anderen uit je centrum opheft, dan komt deze energie ook weer neutraal bij hun terecht op de plek waar het ook hoort te zijn. De Roos zorgt ervoor dat we ons niet onnodig vermengen met het 'theater' (de buitenwereld).

De twee tools; 'Het Aarde-koord' en 'De Roos I', zijn te gebruiken wanneer je een moment voor jezelf hebt. Ze zijn perfect toe te passen voor het slapen gaan en om de dag mee te beginnen, maar ook in de auto, op de fiets, in de lift, in de douche, enzovoorts. Hoe meer gebruik je maakt van deze set van tools, des te krachtiger ze worden in het opschonen van je innerlijk centrum. Het helpt je om jezelf meer in het moment te ervaren, zodat je niet afdwaalt in de ruis van het dagelijkse leven. Dit biedt je de ruimte om jezelf beter te observeren. Alleen in het 'Nu' is er ruimte om bewuste keuzes te maken en te manifesteren. Je kan niet iets gisteren of morgen creëren, alleen nu. Zoals eerder vermeld: "Elke creatie is begonnen met het houden van je aandacht op een intentie." Wanneer wij onszelf innerlijk regelmatig schoonmaken, dan wordt het vasthouden van je attentie op je intenties uiteindelijk een opgave die je moeiteloos zal vergaan. Je bent dan uit de ruis gestapt. Het observeren van welke waarheden en oordelen van jezelf zijn of van een ander is dan veel gemakkelijker om te onderscheiden. Je zorgt er dan voor dat er geen onnodige storende gedachten en/of emoties in jezelf worden ervaren die je aandacht sturen.


Oefening 1:

Voordat je gaat slapen, ga even op het bed zitten of liggen en betreedt je centrum van je hoofd. Observeer even vanuit dit punt de omgeving en sluit daarna je ogen. Blijf in je centrum. Observeer je Aarde-koord en ontkoppel deze en creëer weer een nieuw Aarde-koord. Geef het koord weer het commando om alle gedachten en emoties die niet van jezelf zijn te aarden. Nu is het tijd om de Roos te visualiseren op 30cm. van je voorhoofd. Laat de roos de energie van de dag verzamelen die je hebt laten liggen, en laat haar haar werk doen om dit te neutraliseren. Creëer een tweede roos, en laat haar ook alle aandacht-punten van anderen verzamelen en neutraliseren.

Deze oefening zorgt er o.a. voor dat je niet met de energie van de afgelopen dag in slaapt valt. Wanneer wij gaan slapen en we schonen ons bewustzijn niet op, dan zal dit ook onze nachtrust beïnvloeden. Misschien is het dan moeilijk om in slaap te vallen omdat er allerlei gedachten door je hoofd heen vliegen die je niet kan stoppen... dit is vaak de ruis van de dag. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld 's ochtends niet met een uitgerust gevoel wakker wordt of onrustige dromen ervaart, omdat je aandacht nog verspreid ligt in het theater van de afgelopen dag/dagen.


Oefening 2:

Je kunt natuurlijk deze oefening ook doen wanneer je wakker wordt. Wanneer je 's ochtends jezelf even leeg maakt van binnen, dan creëer je voor jezelf de ruimte om de dag bewust te beginnen. Je kunt dan kiezen hoe je de dag wilt ervaren, bijvoorbeeld in welk gevoel wil je de dag beleven?  Wat wil je? Een blije dag, een creatieve dag, een ondernemende dag? Probeer na de innerlijke schoonmaak eens een intentie te zetten voor de dag en probeer deze intentie na te leven. Door de dag wanneer je merkt dat je van je originele intentie afdwaalt, gebruik dan de tools om jezelf te centreren en stap weer in je gekozen intentie.

Maak er een spel van... speel met de gereedschappen en intenties. Wees nieuwsgierig naar hoe bewust gekozen intenties je dag kunnen vormgeven. Observeer het spel wat je speelt. 

bottomcontent