Het innerlijke (derde) oog | Helderzien – DEEL II

Dit is een vervolg van het blogartikel: Het innerlijke oog | Helderzien

Wanneer je ‘moeite’ hebt met het visualiseren van een simpel object. … Dit is geen probleem.. en komt wel vaker voor bij mensen. Als het je niet lukt dan is het misschien makkelijker om je een object te herinneren.

Herinner je eens aan een roos.. Gewoon een roos uit je tuin of supermarkt. Herinneren kunnen we allemaal. Je kunt het ook niet verkeerd doen.. of het nu een wazig of strak beeld is. Het gaat erom dat je werkt met de roos. Wat misschien wel belangrijk voor sommigen is is om te doen ‘alsof’. Just pretend… Doe gewoon alsof je het kan visualiseren. Denk er niet te veel over na. Ga niet te veel in detail met het object wat je visualiseert… doe alsof je het goed ziet. Wanneer je ‘pretend’ dan geef je jezelf permissie om verder te gaan. Doen ‘alsof’ heeft veel kracht in zich omdat je geen grenzen stelt aan jezelf.

Het werk met de roos is heel simpel… maar vergelijk simpel niet met insignificant.

De roos heeft vele toepassingen in spiritueel werk. Het wordt gebruikt om schoon te maken, persoonlijke ruimte te creëren, het helpen met onderscheiden van bijv. gedachten, gevoelens, et cetera. In mijn vorige blog gebruikte ik de roos-tool voor het ophelderen van oude mentale constructies en emotionele gebeurtenissen. Een van de redenen dat de roos wordt gebruikt is omdat de roos een hele hoge ‘trillingswaarde’ heeft vergeleken met alle andere planten. De roos heeft de hoogste waarde.

Onze gedachten zijn elektrisch, onze emoties zijn magnetisch. Op die oude sloperijen waar ze van die grote magneten gebruiken… deze magneet is eigenlijk een blok staal met daaromheen gewikkeld een elektrisch draad. Wanneer het draad er één keer omheen wordt gewikkeld en de stroom aan wordt gezet, dan krijg je een magneet met de kracht van 1X. Wikkel je het draad twee-maal, dan krijg je een magneet van 2X, et cetera. Dus, hoe meer omwikkelingen van het elektrische draad, hoe sterker de magneet.

Nu we terug kijken naar onszelf en begrijpen dat onze gedachtes elektrisch zijn en onze emoties magnetisch, dan kun je hier een goede vergelijking trekken. Bijvoorbeeld wanneer wij ergens zijn en we voelen ons OK, op je gemak in een goede vibe… Maar opeens komt er iemand naar je toe en die zegt iets waardoor je je ineens niet meer OK voelt.  Misschien maakte deze persoon een opmerking over je neus, je haar, je kleding, of iets dergelijks waardoor je van een luchtig goed gevoel bent gezakt in een zwaar plakkerig gevoel (angstig, geintimideerd, beledigd, etc).  Je bent van emotie veranderd, je voelt je ineens niet meer op je gemak en je gaat nadenken over het incident: “heb ik echt zo’n rare neus?” “waarom zegt die persoon dat?” “Heb ik iets verkeerd gezegd?”, enzovoorts. De dagen erna kun je erover piekeren. – Ik denk dat iedereen hier wel iets in herkent toch? –

Wat er gebeurt wanneer wij blijven piekeren over bepaalde gebeurtenissen is dat je de magnetische lading van deze gebeurtenis steeds sterker en sterker maakt. – Gedachten zijn elektrisch emoties magnetisch – Stel je eens voor je ervaart de emotie angst en je blijft er over nadenken, dan zul je merken dat de angst steeds sterker wordt. Je wikkelt als het ware je gedachtes om de angst heen, waardoor je de magnetische lading van deze emotie versterkt. De angst is dan geen gedachte meer.. Maar wordt een gedachte-VORM.
Een gedachte-vorm heeft dichtheid, net zoals de stoel waar je op zit en de tafel waar je misschien aan zit. Gedachte-vormen beïnvloeden ons hele leven. Mensen met een fobie zijn een heel goed voorbeeld voor gedachte-vormen. Wanneer zij worden geconfronteerd met hun fobie, dan zul je merken dat hun hele wezen veranderd, van fysiek tot mentaal en emotioneel. Ook dragen velen van ons deze gedachte vormen in zich. Je keuzes van muziek, werk, vrienden, eten, zingeving, je manier van spreken, et cetera, zijn vaak bepaald door deze rigide gedachte-vormen.

In mijn vorige blog had ik het over het aflees-scherm. Deze gedachte-vormen zitten vaak nog vastgeplakt aan ons innerlijke aflees-scherm, waardoor onze keuzes worden bepaald in ons dagelijkse leven. We maken dan geen keuzes, maar we reageren enkel en alleen op verleden gebeurtenissen die geladen zijn met emotionele bagage. Ik zal een voorbeeld illustreren: Stel er is iets of iemand in je leven waar je vaak een frustrerend conflict mee hebt. Dit kan om verschillende redenen zijn. Misschien op je werk met je baas, je partner, je buurman/vrouw, kinderen, je computer die vaak crashed, een bepaald project, enzovoorts.  Elke keer wanneer je weer in aanraking komt met de persoon of situatie en gefrustreerd raakt, dan voedt je de magnetische lading van deze gedachte-vorm. Ofterwijl je creëert een hele sterke magneet verzameld met al je irritaties en boosheid. Wanneer je er bij stilstaat dat wij  de gehele dag rondlopen met ons innerlijke aflees-scherm, die wij vaak onbewust aflezen… En elke keer wanneer je deze persoon/situatie weer tegen het lijf loopt… Boem! Per direct hangt deze sterk geladen emotionele-magneet voor je neus vastgeplakt op je scherm. De frustratie, irritatie, boosheid uit het verleden is weer in het heden te zien op je ‘scherm’. Zo stap je keer op keer weer in dezelfde situatie. Welkom in de drie-dimensionale-lus van lineaire tijd.

Vandaar ik het experiment deed om te ‘spelen’ met dit scherm om je er bewust van te maken over het aflees-scherm. De roos wordt o.a. gebruikt als tool om de magnetische lading te ontladen uit rigide gedachten-vormen. Wij hoeven (gelukkig) niet al onze emotioneel-beladen-ervaringen helemaal te analyseren tot op de bodem om ze op te lossen. Dit is een eindeloze taak! Laat de roos dit werk doen.

Door het simpele concept; het opschonen met de roos, doe je innerlijk werk. Het is net zoals wij ons fysieke lichaam wassen om het schoon en hygiënisch te houden en om ziektes te voorkomen. Zo werkt de roos voor ons innerlijke mentale en emotionele lichaam. Je kan het niet fout doen… als je het gevoel hebt dat het niet lukt… doe dan alsof.. Just pretend.. Het gaat erom dat je het ‘doet’ en niet ‘denkt’. Dat is een groot verschil. Commandeer de roos. laat ‘m z’n werk doen.

De oefening:

Ten eerste is het belangrijk om je te aarden. Dit doe je door een lichtstraal te visualiseren van je stuitje (puntje van je ruggegraat) tot aan de kern van de aarde. Dit is het AardeKoord. (De lichtstraal kun je vervangen door elk ander materiaal wat bij jouw beter werkt, een boom, stalendraad, waterval, noem het maar op).

Visualiseer nu een derde arm. En met deze derde arm trek je aan  je aardekoord bij je stuitje om te kijken of het goed vast zit (voel de sensatie van het trekken). Nu trek je aan het koord bij het centrum van de aarde. Voel ook deze sensatie.

Dit koord is een elektrisch draad om alle gedachten die niet van jezelf zijn te aarden. Wanneer je klaar bent met het koord, geef het dan de commando: AAN. Alle onnodige gedachten zullen zich ontladen uit je lichaam.

Dit koord wordt ook gebruikt voor het ontladen van emoties. Dit doe je door om het koord een tweede draad te wikkelen zoals in een spoel.  Geef ook deze de commando: AAN.

Wanneer je dit hebt gedaan. Kijk nu eens om je heen. Is er wat veranderd in de energie? Ben je meer Present? Meer kalm?

 

De volgende tool

De roos:

1. Creëer een roos op ong. 20 cm van je voorhoofd

2. Laat de roos je aandacht van de dag verzamelen (Als je naar de dag terug kijkt, wat zie je dan? Misschien in een gesprek met iemand, bezig met een opdracht op je werk, aan de kassa in de supermarkt, etc. dat is waar je je energie hebt laten liggen)

3. wanneer de roos je heeft verzameld explodeer je de roos in miljoenen lichtpuntjes en laat je de energie naar je terug stromen.

4. Creëer nu een tweede roos.

5. Laat deze roos al de aandacht van andere mensen die op jouw gericht zijn verzamelen. (dit kan een partner zijn die iets van je vraagt, je kinderen, collega’s, baas, vrienden, etc.)

6. Wanneer de roos al hun aandacht heeft verzameld explodeer je ook deze roos. En zie dat de energie weer in een neutrale staat terug komt bij deze mensen.

 

Door het dagelijks gebruik maken van deze tools, zul je merken dat je steeds meer keuze vrijheden krijgt. Je reageert minder in het heden, waardoor je het Nu helderder kunt ervaren. Gebruik deze tools voornamelijk wanneer het niet telt (in de auto, op de bank, in de rij bij de kassa, enz.).

Veel plezier!

 

 

This entry was posted in Dimensies, Tools and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *