2012?!

December 2012 is niet een moment waar ineens ‘iets’ gebeurt. 2012 is wanneer er heel wat cyclussen eindigen en weer nieuwe cyclussen starten. Cyclussen die wij dagelijks meemaken zijn bijvoorbeeld een minuut, een uur, een dagdeel zoals avond en nacht, maanden, seizoenen, jaren, et cetera. Al deze cyclussen hebben een andere ervaring, gevoel en ‘toon’. 2 uur ’s middags in de zomer heeft een hele ander ‘toon’/bewustzijn dan 2 uur ’s middags in bijvoorbeeld de winter. Net als de in ochtend je bewustzijn heel anders is als in de middag, enzovoorts.

Als je ons universum bekijkt in een holistisch perspectief, dan zie je dat alles met elkaar een interactie/relatie heeft. Complete sterrenstelsels roteren om elkaar heen, wat grote invloed heeft op elkaar. ‘De precessie van de Equinox’ is hier o.a. een perfect voorbeeld van.  In 2012 zullen zeg maar vele galactische ‘klokken’ samenvallen. En dat is wat de kalenders van bijvoorbeeld de maya’s aangeven. Net zoals onze dagen, maanden, seizoenen invloed hebben op ons bewustzijn, zo hebben ook deze grote cyclussen, die de mayakalenders aangeven, invloed op ons bewustzijn.

Naar mijn gevoel is 2012 niet zomaar een einde van een aantal cyclussen, maar een keerpunt waar wij een hele grote shift gaan maken in onszelf. Deze ‘shift’ gebeurt NIET in 2012, maar is nu al ten volle aan de gang!

Deze shift waar we ons nu in bevinden geeft je alle gelegenheid om je ‘oude ik’ los te laten, en een nieuwe dimensie in jezelf te ontdekken. De oude ‘ik’ is de ‘ik’ die leeft in een cyclus van verleden/heden/toekomst. Oftewel: lineaire tijd. De oude ‘ik’ heeft de grootste tijd de aandacht in het verleden en de toekomst, waar conditioneringen, oordelen en andere bewustzijnspatronen zich bevinden. Deze patronen zorgen ervoor dat de ervaring in het ‘nu’ alleen maar een reactie is op een verleden patroon, er is dus geen ruimte voor het maken van keuzes. Het jaartal 2012 vormt bij velen ook zo’n patroon, velen weten niet wat er gaat komen… en dwalen al snel met hun aandacht af naar toekomstscenario’s, gebaseerd op verleden ervaringen, wat nogal verschillende reacties zoals angst en onmacht in velen meebrengt.

Juist nu is het de tijd om ons daar bewust van te worden. Bewust te worden over jezelf in het nu. Je geest te meesteren in het nu. Je aandacht te meesteren in het nu. Je aandacht creëert constant je realiteit. Het is tijdens deze shift naar ‘2012’ het moment om van onszelf ware Meesters te maken; Meesters van de aandacht.

Je aandacht op je intenties creëert je realiteit… Dus, focus je je op een toekomstscenario of een verleden gebeurtenis, waarvan beiden niet (meer)bestaan.., of focus je je op de werkelijkheid die het ‘NU’ heet?

Als je deze gedachtes eens overweegt… en eens echt probeert je aandacht in het ‘nu’ bewust te sturen naar woorden als; Gelukkig, Zeker, Kunnen, Waardigheid, Aardig, Vrolijk, et cetera, en deze woorden probeert te meesteren. Denk je dat dan je leven veranderd?

Wanneer je wacht op 2012, dan zul je zeker een heleboel ‘missen’

This entry was posted in Maya Kalender, Shift van Bewustzijn and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *