Het innerlijke (derde) oog | Helderzien

Ik begrijp nu dat gedachten je hele realiteit beïnvloeden. Het zijn de beelden die je ziet tijdens het denken, die alles veranderen. Deze beelden, je ziet ze vlak voor je… niet in de fysieke realiteit, maar in je ‘minds eye’. Deze waarnemingen hebben een invloed op je hele wezen. Probeer het maar eens te zien, wanneer je bijv. dit leest, dan lees je het ook met je ‘mindseye’… Of wanneer je in gedachten bent… observeer je gedachten eens. Dan zul je opmerken dat je een soort van scherm hebt op ongeveer 20cm van je voorhoofd, waar je je gedachten en gevoelens op ziet met je innerlijk oog (het derde oog). Dit is je innerlijke ‘aflees-scherm’. Het is bijvoorbeeld de plek waar je naartoe gaat met je aandacht, wanneer je iets moet berekenen, het is ook de plek waar je naartoe kijkt, wanneer je je dag wilt plannen. Maar ook nu tijdens het lezen (en ik tijdens het schrijven), kijk je naar dit ‘beeldscherm’.

Wat er per direct gebeurt wanneer je je bewust hebt gemaakt van dit innerlijke aflees-scherm, is dat je het nu ook bewust kunt gaan gebruiken. Jij bepaald altijd wat je ziet op het scherm. Bewust of onbewust. Dat kun je nu meteen testen door een heel simpel experiment met jezelf te doen:

Kijk eens met je innerlijke oog naar het scherm 20cm van je voorhoofd af. Visualiseer een boom.. wat is het voor een boom? groen, geel, bruin? hoe groot? Kun je het van kleur veranderen? Kun je het groter en kleiner maken? Maak het aflees-scherm eens rond, of driehoekig… Speel er mee en je zult merken dat je er best veel mee kan.

Het interessante is dat wij, wanneer we het scherm observeren, ook onze gevoelens erin verwerken. Je gevoelens beinvloeden de beelden wat je ziet, maar de beelden die je ziet kunnen ook je gevoel beinvloeden. Het gaat twee kanten op. Wanneer je bijv, iets heel grappigs visualiseert, en je gaat helemaal in het beeld op.. dan is de kans heel groot dat je gaat lachen. Dit is een echte ervaring die je op dat moment ervaart. Waar jij je aandacht op vestigt is waar je je bewust van wordt. Maar hoe ga je met je aandacht in het dagelijkse leven om? Stuur je je aandacht bewust of laat je ‘m zo nu en dan rondslingeren? Wanneer je naar iets kijkt op tv, internet, iets leest in de krant, een gesprek met iemand, etc.. Maar hoe stuur je je aandacht? Verdwaal je helemaal in de topics of ga je bewust om met je emoties en gedachten?

Deze wetenschap over een van je vele capaciteiten als mens, geven je een extra gereedschap om me te werken in het dagelijkse leven. We werken altijd al met het aflees-scherm, alleen doen we dit vaak erg onbewust en op z’n tijd ook best slordig. We laten wel eens ervaringen ‘liggen’ in het scherm. Boosheid, wrok, jaloezie, schaamte, haat, etc. zijn hele ‘plakkerige’ woorden. Beter gezegd; hele plakkerige realiteiten… Wanneer je je bevindt in een van deze woorden, dan is het vaak best moeilijk om er ook zo weer uit te stappen. De situatie die deze gevoelens op heeft geroepen, blijft vaak nog als een soort lijm aan je vastzitten. En de volgende dag en dagen erna, misschien wel jaren lang, kan er een deel van deze ervaring plakken op je ‘scherm’. Zie je wanneer wij onbewust omgaan met onze gedachten en emoties, dat wij hierdoor ook onbewust reageren in het dagelijkse leven. Verleden situaties blijven steken op het scherm en beinvloeden onze toekomstige keuzes. Waardoor oordelen en voorwaarden ontstaan. Een oordeel of een voorwaarde is een hele rigide gedachte-structuur die alleen te vinden is in de derde dimensie van ons bewustzijn. Deze rigide gedachte-vormen zijn bij velen de bouwstenen van de dagelijkse realiteit… dag in dag uit. Dit word ook wel de driedimensionale doos genoemd (the box).  Om onvoorwaardelijk en oordeelloos de wereld te bekijken, dienen wij ons innerlijke scherm op te schonen. Bewustwording van je innerlijke oog, maakt je helderziend. Je ziet wat je hebt achtergelaten op je innerlijke scherm en je hebt de keuze om het ook weer schoon te maken. Dit is de constructie van de vierde dimensie.

Het schoonmaken van ons aflees-scherm is essentieel wanneer je bewuster wilt leven. Dit kun je doen door rustig te gaan zitten, jezelf aarden, en jezelf bewust maken van het scherm. Creeer nu een roos op je aflees-scherm. Laat deze roos al je ervaringen van de dag verzamelen. Misschien had je een gesprek in de winkel, op het werk of heb je een bepaalde taak die je wilde uitvoeren nog niet af. Wanneer de roos al de ervaringen van je dag heeft opgehaalt laat je de roos exploderen. Creeer nu een tweede roos. Laat deze roos alle aandachtspunten van andere mensen die op jouw zijn gericht verzamelen. Aandachtspunten van andere mensen kunnen bijv. je baas zijn die om je hulp vroeg, je kinderen die wat van je willen, vrienden die morgen uit eten willen, etc. Laat de roos hun allemaal verzamelen en laat de roos ook weer exploderen. Je zult merken dat je nu meer ‘present’ bent. Kalmer… Vanuit hier kun je je aflees-scherm beter zien. Creeer nu een derde roos. Gebruik deze roos om je aflees-scherm schoon te maken. Veeg er over heen met de roos. Geef de roos de commando om alle plakkerigheid van het scherm te halen. En wanneer je klaar bent explodeer je ook deze roos.

Zo hou je jezelf helder en schoon. Dit is een perfecte oefening om voor het slapen te doen, maar ook gewoon door de dag.

Alles wat jij ziet in je minds-eye, is wat de wereld naar jouw reflecteert. Jouw interpretatie van deze reflectie, is hoe je de wereld ervaart op dit moment. Dit hoor je wel vaker… “de wereld is een reflectie van jezelf”. Wanneer je inziet dat jij degene bent die de reflectie creeert en ook deze reflectie bewust aanpast… dan begint de echte pret!

This entry was posted in Shift van Bewustzijn, Tools and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *