The Shift. Wat is dat?

Wij hebben nu al zo vaak over “The Shift” gehoord dat het moeilijk te geloven is dat het proces eindelijk is begonnen. Maar wat betekent “ shifting” eigenlijk? Wat laten we achter? Waar gaan we naartoe? En – nog belangrijker – welke veranderingen brengt: “The Shift” in jouw wereld… jouw leven… jouw familie… jouw geliefden… en in jezelf?

 

Heb je al gemerkt dat…

De tijd sneller lijkt te gaan?
Je geheugen niet meer werkt zoals voorheen?
Dingen waarvan je dacht dat je deze al lang had verwerkt ineens weer naar de oppervlakte komen?
En dat eigenlijk niets meer werkt zoals vroeger?

Je bent niet alleen!

Als je mensen hoort spreken over het overgaan van de derde naar de vijfde dimensie en je vraagt je af op welke manier dit moet gebeuren, welke specifieke veranderingen het met zich zal meebrengen, of zelfs wat de vijfde dimensie nu eigenlijk is – je bent niet alleen. Sterker nog, het is niet bij toeval dat je dit boek nu leest. Het is voor jou geschreven.

Het doel van dit boek is tweeledig: Ten eerste, om je dingen te vertellen die je eigenlijk al weet maar waarvan je nog niet echt bewust bent. En ten tweede om je te voorzien van een toolset, van vaardigheden, om een platform te bouwen dat nodig is om over te stappen van de driedimensionale onbewuste wereld naar de hogere bewuste wereld. Overstappen op jouw eigen wijze, zoals diegene die je werkelijk bent en altijd bent geweest, maar die je uit het oog bent verloren.

Het is heel simpel om geluk, voorspoed en welzijn in je leven te creëren, maar de meest simpele dingen in het leven blijken vaak het moeilijkst te vatten en te realiseren. Bijvoorbeeld, de 4 stappen formule voor creatie is werkelijk heel eenvoudig.
1. Creëer een Intentie
2. Richt je Attentie op die Intentie
3. Voeg een emotie zoals blij, geamuseerd of gelukkig toe aan
datgene waar je attentie op is gericht en
4. Het Universum, door de Wet van Aantrekking, zal jou precies geven waar jij je Attentie op hebt gericht.

Jouw job is om te ontvangen… het toe te laten… jezelf toe te staan om te krijgen waar je om hebt gevraagd. In andere woorden, “Vraag en het zal u worden gegeven.” Maar waarom zijn de meesten onder ons deze simpele formule niet machtig?

Het lawaai, de ruis in de derde dimensie zijn grote stoorzenders. Onze aandacht wordt constant naar het verleden getrokken of geprojecteerd op de toekomst, waar vaak angst en onrust heersen. Wanneer wij overspoeld worden door emoties zoals bezorgdheid, twijfel en gebrek, dan is het zeer moeilijk om onze attentie op onze gewenste intentie gericht te blijven houden. De Wet van Aantrekking geeft ons exact datgene waar we onze attentie op richten, waar we om vragen; het begrijpt “Geef me alleen de juiste dingen” niet. Hoe jij denkt en wat je voelt bepaalt hoe het Universum zal antwoorden op “Vraag en het zal u worden gegeven.”

Een “Shift”, een transformatie, een werkelijk GROTE verandering ontvouwt zich nu.

Deze Shift beïnvloedt ieder aspect van onze driedimensionale werkelijkheid. Deze Shift gaat zodanig ver dat wij met onze beperkte vermogens de transitie en de veranderingen waar we midden in verkeren, niet kunnen bevatten. The Shift beïnvloedt ieder aspect van het leven op deze planeet – onze politieke, sociale en economische structuren, het milieu, instituties en oorlogen, de kijk op onze relaties, ons werk. Simpel gezegd, iedere gedachte die we denken en ieder gevoel dat we voelen.

Het is tijd voor verandering. Van ons geheugen, ons DNA, de bedrading van onze fysieke en emotionele lichamen, onze overtuigingen over goed en slecht, juist of verkeerd. Maar meest van alles beïnvloedt deze Golf van Verandering ons bewustzijn, van wat mogelijk is. Ze schenkt ons overvloed, een nieuw begrijpen, instructies en mogelijkheden om weer opnieuw met elkaar, met de natuur en met Al Dat Is, in harmonie te leven. Echter, tussen waar we verblijven en deze nieuwe Hogere Dimensie, de “Hemel op Aarde”, gaapt er nogal een gat… .

Bewust worden van “bewust worden”
De “Verandering van Bewustzijn” die nu plaatsvindt, is een verandering van de manier waarop we tegen onze wereld aankijken. De meesten van ons proberen zich in te passen in dit spel dat “leven” heet en proberen de regels ervan te volgen. Wij doen er alles aan om een beter leven op te bouwen voor onszelf en onze families. Echter, in onze haast om meer voor onszelf te creëren – het grotere huis, de grotere auto, het hogere salaris, etc., hebben we ontdekt dat we uiteindelijk minder van de juiste dingen hebben. We hebben steeds minder tijd om in ons mooie grote huis door te brengen, om te genieten van het gezelschap van onze familie en vrienden, om stil te staan bij een mooie zonsondergang en de schoonheid van de natuur om ons heen. Vele mensen beginnen te voelen dat er iets niet klopt, dat iets enorm waardevols verloren dreigt te gaan. Wat we werkelijk missen, of we ons ervan bewust zijn of niet, is dat we onderweg allemaal een deel van onszelf zijn kwijtgeraakt. Uiteindelijk zijn meer, groter en beter nog steeds niet genoeg. We zijn losgeraakt van de dingen die ons waarlijk voeden en we blijven, lichamelijk ziek, emotioneel ongelukkig, mentaal uitgeput en spiritueel verward over wie we werkelijk zijn, achter. Dit begint nu te veranderen.

Terwijl we meer en meer ontwaken, beginnen we ons te herinneren wie we zijn. We herkennen de onbalans in onze levens en we vragen onszelf af: ”Wat is belangrijk voor mij? Wat maakt me echt gelukkig?” Het antwoord is niet te vinden in het verkrijgen van meer van de wereld buiten, maar wel in het vergroten van onszelf binnenin.

In onze haast naar de top lieten we een deel van onszelf achter. We verruilden respect voor competitie, vriendelijkheid voor berekening en geven voor nemen. We verloren het gevoel van onze “Innerlijke Gids”, die ons altijd heeft geleid naar een betere, hogere plek. Deze hogere plek is een plek waar medewerking, steun en begrip hand in hand gaan met een dieper vertrouwen, vriendschap en compassie. The Shift vindt plaats in de harten van de hele mensheid. Miljoenen mensen beginnen te ontwaken. Het is een ontwaken van bewustzijn. Het gebeurt in de hele wereld, in iedere stad en dorp en in het hart van ieder kind, iedere vrouw en man. We ontdekken een nieuwe passie binnenin ons en we beginnen te beseffen dat wie we zijn, telt. Wij zijn allemaal belangrijk en we moeten allemaal iets bijdragen. Dit ontwaken van bewustzijn kent geen grenzen. Het is een transformatie die ons allemaal meeneemt naar een hoger bewustzijn; een hogere, beter passende manier van leven. Wij worden ons “ervan bewust dat we bewust worden.”

bron:
www.MasteringAlchemy.com
© Mastering Alchemy, Jim Self, 2009

This entry was posted in Bewustwording, The Shift. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.