De Derde dimensie & zijn structuren

Vorm

Eerste en vooral, de Aarde, de bergen, de rivieren, de lamp, de stoel en de bloemen om ons heen zijn niet de derde dimensie. Ze zijn aspecten van Vorm. Vorm is het resultaat van dichtheid. Vorm heeft vorm, massa, textuur en gewicht en bestaat zodanig, zowel in de derde als vierde dimensie.

Hier komt het eerste bruikbare deel dat niet vanzelfsprekend is. Vorm zit ook in onze gedachtes en emoties. Alhoewel ze niet te zien zijn in de fysieke realiteit, creëren zware, lelijke gedachtes respons. Lichte, luchtige, mooie gedachtes creëren een heel ander gevoel of respons.

Bijvoorbeeld, herken je het zware schuldgevoel waar je mee kunt rondlopen nadat je van iemand te horen hebt gekregen dat je iets fout hebt gedaan? Dit schuldgevoel is een gedachte-vorm. De wijze waarop jij kiest om deze gedachte-vorm vast te houden en te observeren zal je geestestoestand, je emoties en zelfs je lichamelijke gezondheid beïnvloeden. Het beïnvloedt eveneens de bekwaamheid waarmee jij je leven wel of niet succesvol vorm geeft.

Zware, emotievolle gedachte-vormen zitten in de derde dimensie. Luchtige, lichte, mooie gedachte-vormen zitten in de vierde dimensie.

Drie aspecten van de derde dimensie
Laten we even kijken naar de kenmerken van de derde dimensie. Vergeet niet, in deze doos zit een deel van jouw levenservaringen.

Om hetgeen dat gaat volgen een beetje begrijpelijker te maken is het belangrijk om de”Wet van Aantrekking” te begrijpen. Nu zou je kunnen zeggen, “Maar ik weet al alles van de Wet van Aantrekking.” Maar geloven dat je alles weet van de Wet van Aantrekking en de Wet van Aantrekking werkelijk beleven zijn twee verschillende dingen.

De Wet van Aantrekking zegt:”Waar je je attentie op richt, zal ik, het Universum, dat zeer veel van je houdt, je geven.” De Wet van Aantrekking is zo belangrijk, het is de basis van ALLES wat je ooit hebt ervaren. De Wet van Aantrekking begrijpt geen woorden. Het begrijpt geen “alsjeblieft” en “dank je’ in het Nederlands, Engels of Frans of een andere taal. De Wet van Aantrekking begrijpt de gedachte en de emotionele trillingen die jij uitzendt, de bewuste en de onbewuste. Of je gelooft of iets waar is of niet waar is. Daar zal de Wet van Aantrekking op reageren. Als jij je gedachtes of overtuigingen met emoties overlaadt, dan zal de Wet van Aantrekking zich haasten om je meer en sneller van hetzelfde te voorzien. Datgene waar je je attentie en emoties op richt is wat je zult verkrijgen, gegarandeerd!

Tijd in de derde dimensie

Een groot deel van de mensheid gelooft dat tijd een vaststaand en lineair gegeven is – verleden, heden, toekomst, en dan ga je dood. Hoewel dit een algemeen geaccepteerde overtuiging is, is ze niet correct. In de derde dimensie werkt tijd als een lus. Deze bestaat uit een stroom van gedachtes en ervaringen die wij positief of negatief noemen. Of we omarmen deze ervaringen en hopen dat we ze nog een keer mogen hebben of we voelen weerstand en afkeer en hopen dat ze nooit meer zullen voorkomen. Om het simpel te houden, we nemen onze ervaringen uit het verleden en projecteren deze in de toekomst en dan stappen we in deze ervaring in een toekomstig NUmoment, om ze helemaal opnieuw te voelen in een andere mate, vorm en kleur.

Laten we twee voorbeelden geven. Eerstens, laten we aannemen dat mij wordt verteld dat ik zeer gelukkig zal worden indien ik ervoor kies om dokter, advocaat of leraar te worden. En ondanks dat dit diep binnenin mij niet goed voelt, stem ik toch toe. Ik neem deze informatie voor waar aan en volg deze overtuiging in de toekomst.

Ten tweede, en dit is misschien een belangrijker voorbeeld, laten we zeggen dat ik ooit een relatie had die niet stuk kon… tot ze stuk ging. Mijn geliefde verliet mij, vertelde mij dat ik een verschrikkelijk persoon was, ik zou nooit slagen in het leven, ik was niet aardig, en ik had hem of haar niets te bieden. Ik was gekwetst, voelde mij verstoten, en dompelde mij onder in een soort van rouw. Alhoewel ik over deze ervaring heen probeerde te komen, kon ik ze niet loslaten en ik kon niet begrijpen hoe ik een dergelijk verschrikkelijk mens kon zijn. Uiteindelijk besliste ik toch dat ik OK was, ten minste aan de oppervlakte, en ik wilde nooit meer de verkeerde partner tegen komen want ik wilde nooit meer zo gekwetst worden. Dus ik schreeuw naar het Universum:”God, laat mij nooit meer zulke ervaring hebben. Als ik ooit nog eens zo iemand, tegen kom, toon me dan grote rode vlaggen, waarschuw me alsjeblief, zodat ik nooit meer deze pijn moet voelen.”

Kun je zien hoe ik, uit zelfbescherming, een slechte periode uit mijn verleden nam en ze in de toekomst plaatste, samen met een flinke dosis vermijdings-angst en geladen met emotionele pijn? De Wet van Aantrekking begrijpt de woorden Neen, Niet en Stop niet. Het begrijpt alleen datgene waar wij onze attentie op richten. En omdat het Universum en de Wet van Aantrekking mij aanbidden en me alles willen geven, raad eens wat ik de volgende ochtend op mijn stoep vond… en de volgende en de volgende en de volgende? Elke stap en ervaring in het volgende NU-moment wordt bepaald door de aard van mijn trillingen. Met andere woorden, indien de trillingen van mijn gedachtes en emoties negatief zijn, dan krijg ik precies waar ik mijn aandacht op richt. “Ik zal jou precies geven waar je om hebt gevraagd,’ glimlacht de Wet van Aantrekking.

Dus, driedimensionale tijd is geen structuur, het is een toepassing die ons de mogelijkheid biedt om een nieuwe set ervaringen te creëren die is gebaseerd op ons verleden, om te worden ervaren in de toekomst. In de derde dimensie bevindt zich een smal strookje van het NU-moment, gekend als reactionaire NU-moment. In dit strookje stappen we in de toekomst die we niet willen, bevinden ons vervolgens in het NU-moment en we reageren op datgene waarvan we zworen dat we het nooit meer wilden ervaren. Dit is hoe tijd werkt in de driedimensionale doos. In de derde dimensie, kun je niet kiezen, omdat keuze in de derde dimensie niet bestaat. In de structuur van de derde dimensie bevindt zich echter een wonderlijk mechanisme dat ons kan behoeden voor grote moeilijkheden. Een buffer, een soort tijdsvertraging, geeft ons de kans om goed na te denken over de consequenties van onze daden, reacties, gedachtes en emoties, voordat we reageren en iets creëren dat we nadien met grote moeite moeten “opruimen.” Deze ingebouwde structuur verschaft ons een pauze zodat we ons kunnen bezinnen alvorens te beginnen! Echter tijdens The Shift is deze tijdbuffer langzaam aan het verdwijnen. Velen ondervinden dat dingen zich nu sneller realiseren dan ooit tevoren. In onze NU-momenten in de toekomst zullen deze buffers niet meer bestaan. Wat je vraagt zal je worden gegeven…onmiddellijk…precies in de vorm zoals jij die hebt bedacht.

Dualiteit
Een ander belangrijk aspect van de derde dimensie is dualiteit. Het leven in het veld van dualiteit was bedoeld om ons te voorzien van een breed spectrum aan keuzes en mogelijkheden om “onszelf te leren kennen.”

Dualiteit is een overheersende vorm van waarneming. Voor de Val van Bewustzijn, lange tijd geleden, was het doel van dualiteit om ons te helpen in balans te blijven bij het ervaren van contrasten. Als alles blauw zou zijn, dan zou er geen contrast zijn. Als we rood toevoegen hebben we wel contrast. Contrast werd geschapen om ons te voorzien van keuze-ervaringen , zoals kiezen voor heet en koud, groot en klein, etc. Toen wij het driedimensionale bewustzijn begonnen te ervaren, voegden we concepten toe aan de dualiteit zoals juist en verkeerd, goed en slecht. Dit in tegenstelling tot hoe we leefden in de hogere vierde dimensie (voor de val van bewustzijn) en nog hoger, daar bestond geen juist en verkeerd, goed en slecht. Oordeel bestond niet. Alles was goed. Er viel niets te vrezen. Er waren alleen maar simpele contrasten waaruit we konden kiezen om onszelf te leren kennen en ervaren.

Maar met de Val van Bewustzijn kwamen angst, oordeel en afscheiding. Wij leerden “wij en zij” en we leerden verzet tegen “zij.” Concepten zoals oordeel, afscheiding, goed en slecht, juist en verkeerd, creëerden een rigide, onverbiddelijke structuur waarin geen plaats is voor flexibiliteit of keuze. Dit systeem van driedimensionale overtuigingen perkte onze gedachtes en emoties flink in, met als resultaat het ontstaan van extreme overtuigingen zoals “nooit’ en “altijd”, rigide gedachtevormen met weinig mogelijkheid voor verandering, gemak en welzijn. In dit rigide systeem van zware gedachtevormen werden angst en pijn verankerd. Dit is waar de tweede Lichtgolf nu mee is begonnen, het neutraliseren en verwijderen uit het geheugen, van angst en pijn, terwijl we ons voorbereiden om in de hogere dimensies te stappen.

 

De rationele geest
Ons analytisch redenerend denkproces wordt ook wel de rationele geest genoemd. Tijdens de Val van Bewustzijn raakten wij een groot deel van ons vermogen tot waarneming van de realiteit kwijt. We leerden angst voor het verleden en zorgen voor de toekomst ervaren. We verloren onze spirituele vaardigheden en de toegang tot ongeveer 90% van onze breinfuncties. De ontwikkeling van de rationele geest heeft ons ooit goed gediend in deze omgeving. Het doel was om ons te voorzien van veiligheid en aanpassingsvermogen. Echter, door angst en misbruik, werkt de rationele geest eerder op een beperkte manier, er is niet veel plaats voor kansen en mogelijkheden. Omdat wij aan de rationele geest taken hebben toebedeeld waarvoor hij niet geschikt is, zijn ons bewustzijn en spiritueel bereik sterk verminderd. De logisch denkende geest is een geweldig gereedschap om te meten, te vergelijken, beslissingen nemen. Hij weet alleen wat hij weet en heeft geen toegang tot wat hij niet weet Gedurende duizenden jaren heeft de rationele geest de mensheid in het strakke kader van de derde dimensie vastgehouden. Daar komt nu een einde aan. De drie structuren van de driedimensionale doos zijn belangrijk voor ons begrip. Deze drie energetische structuren zoals – de Tijdlus – Dualiteit – de Rationele Geest – zijn op een complexe manier verweven met de driedimensionale matrix. Door ons bewust te worden van de onderliggende sjablonen waarmee de derde dimensie werkt, kunnen wij beginnen met ervoor te kiezen om uit de derde dimensie te stappen. Wij kunnen een groot deel van onszelf opnieuw opbouwen en ons weer herinneren. Wij kunnen over de grenzen van de derde dimensie heen stappen op weg naar de mogelijkheden van de hogere vierde en vijfde dimensie.

Bron:

www.MasteringAlchemy.com
© Mastering Alchemy, Jim Self, 2009

 

De driedimensionale doos en zijn structuren

Vorm

Eerste en vooral, de Aarde, de bergen, de rivieren, de lamp, de stoel en de bloemen om ons heen zijn niet de derde dimensie. Ze zijn aspecten van Vorm. Vorm is het resultaat van dichtheid. Vorm heeft vorm, massa, textuur en gewicht en bestaat zodanig, zowel in de derde als vierde dimensie.

Hier komt het eerste bruikbare deel dat niet vanzelfsprekend is. Vorm zit ook in onze gedachtes en emoties. Alhoewel ze niet te zien zijn in de fysieke realiteit, creëren zware, lelijke gedachtes respons. Lichte, luchtige, mooie gedachtes creëren een heel ander gevoel of respons.

Bijvoorbeeld, herken je het zware schuldgevoel waar je mee kunt rondlopen nadat je van iemand te horen hebt gekregen dat je iets fout hebt gedaan? Dit schuldgevoel is een gedachte-vorm. De wijze waarop jij kiest om deze gedachte-vorm vast te houden en te observeren zal je geestestoestand, je emoties en zelfs je lichamelijke gezondheid beïnvloeden. Het beïnvloedt eveneens de bekwaamheid waarmee jij je leven wel of niet succesvol vorm geeft.

Zware, emotievolle gedachte-vormen zitten in de derde dimensie. Luchtige, lichte, mooie gedachte-vormen zitten in de vierde dimensie.

Drie aspecten van de derde dimensie
Laten we even kijken naar de kenmerken van de derde dimensie. Vergeet niet, in deze doos zit een deel van jouw levenservaringen.

Om hetgeen dat gaat volgen een beetje begrijpelijker te maken is het belangrijk om de”Wet van Aantrekking” te begrijpen. Nu zou je kunnen zeggen, “Maar ik weet al alles van de Wet van Aantrekking.” Maar geloven dat je alles weet van de Wet van Aantrekking en de Wet van Aantrekking werkelijk beleven zijn twee verschillende dingen.

De Wet van Aantrekking zegt:”Waar je je attentie op richt, zal ik, het Universum, dat zeer veel van je houdt, je geven.” De Wet van

This entry was posted in Bewustwording, Dimensies and tagged . Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.