Wat zijn precies de derde en de vierde dimensies?

Velen van ons weten, of voelen intuïtief aan, dat er iets aan de hand is, dat er iets staat te gebeuren. Slechts weinigen zijn voldoende geïnformeerd om dit gevoel te kunnen plaatsen. Het is heel simpel, we stappen uit de driedimensionale realiteit, doorheen de vierde en zijn op weg naar de vijfde dimensie. Maar wat zijn die dimensies?

Dimensies zijn geen plekken. Het zijn niveaus van bewustzijn, ieder met zijn eigen kenmerken, eigen manier van denken, eigen gevoelens en eigen ervaringen. Als we deze aspecten, regels en structuren van de derde en vierde dimensie begrijpen kunnen we overstappen van de lawaaiige derde dimensie met zijn rigide structuren naar de meer keuzerijke omgeving van de vierde dimensie.

Om dit eenvoudig te vertellen, laten we ons de derde en de vierde dimensie voorstellen als elk een doos. Deze twee dozen overlappen elkaar, zodat we van de ene doos in de andere kunnen stappen. Eigenlijk hebben we de afgelopen 60 jaar tegelijk in de derde en de vierde dimensie geleefd. De ene doos bevat lawaai, onbuigzaamheid, verstarring, onprettige emoties en de andere doos bevat keuzes, schoonheid, welzijn en waardering. Jij hebt jezelf kunnen ervaren in deze twee dozen, maar zonder duidelijke definitie van wat er gebeurt in iedere doos is het moeilijk om jezelf meester te zijn en jezelf te begrijpen, zelfs in de meest gunstige omstandigheden. Als het verschil tussen de twee dozen duidelijk is, dan kan je kiezen welk leven je wilt leiden, in plaats van alleen maar te reageren op het leven dat je “overkomt.” Door de kenmerken van iedere doos te beschrijven kunnen we beter begrijpen welke keuzes we dien n te maken en hoe we dit moeten doen.

 

Lees verder: De Derde dimensie & zijn Aspecten

Lees verder: De Vierde dimensie & zijn Aspecten

 

 

bron:

www.MasteringAlchemy.com
© Mastering Alchemy, Jim Self, 2009

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Reacties zijn gesloten.